Ładnie, blacharki u nich nie będę robić. A miałem może zamiar po tej naprawie, wahałem się. Wcześniej wybrałem Komete na płowieckiej, mam nadzieję, że tak dobrze zrobią. :P
Skłodi, blacharkę na miejscu robią w Maranie ( ASO Seat ) na Wrocławskiej. Robiłem tam kilka firmówek i nie było problemu. Jesteś z "WB" to powinieneś mieć do nich blisko. A dodatkowo jak masz ubezpieczenie w PZU to są na liście ich warsztatów i wszystko załatwiasz na miejscu bez łażenia po inspektoratach itd...
Przed upływem 6 miesięcy domniemuje się, że wada występowała już w trakcie sprzedaży
Ale nie przy gwarancji. Z tego co pamiętam to sytuacja taka ma miejsze gdy nie zgłosisz tego w ramach gwarancji tylko niezgodnosci towaru z umowa. Wtedy mówimy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej, i twoje prawa są dużo dużo większe ( oczywiście jeżeli auto zostało kupione na firme to takiej możliwości nie ma ) Na wykladach z prawa przysypiałem ale to akurat zapadło mi w pamięci bo to bardzo istotna rzecz :wink: Ale to ty musisz zdecydować na jakiej podstawie jest wykonywanana naprawa ( ASO woli jeżeli przyjedziesz i zglosisz usterke na gwarancji bo wtedy mogą Cie robić jak chcą i jak długo chcą )
No ludki, w czasie małej stłuczki z panem wcześniej, wydawało, że pogieły się blachy, a nie tylko.
Padło mi nie sprzęgło, a półoś i przegub, panowie z serwisu mówili o naprężeniach po kolizji, powiedzieli że obudowa jest rozsypana. Wszystko będzie zrobione z AC.
Mam kolege, ktoremu padlo sprzeglo w O1 mniej wiecej po takim własnie przebiegu. Był w trasie, nie pamietam miasta ale gdzies w srodkowej Polsce. Udal sie na lawecie do najblizszego ASO i tam wmówili mu, ze awaria jest z winy uzytkownika. Auto zabral na śląsk, u Lellka nie robili problemow wymienili sprzeglo w ramach gwarancji. O ile pamietam, to Lellek pisal do SAP w tej sprawie ale nie dam sobie glowy uciac za to. Pamietam, tylko ze dostal roomstera na czas naprawy. O szczegóły musialbym go popytac. W kazym razie jezdzi do dzis bez usterek, a stuknelo mu juz ze 100tys bo po wymianie rozrzadu jest.
Także jak napotkasz opory to szukaj innego ASO.
[ Dodano: Sro 17 Lut, 10 12:19 ]
Zamieszczone przez Skłodi
No ludki, w czasie małej stłuczki z panem wcześniej, wydawało, że pogieły się blachy, a nie tylko.
Padło mi nie sprzęgło, a półoś i przegub, panowie z serwisu mówili o naprężeniach po kolizji, powiedzieli że obudowa jest rozsypana. Wszystko będzie zrobione z AC.
Po zamontowaniu w ASO chipa padło mi koło dwumasowe. Miałem wszystkie wpisy w książkę serwisową i zrobiono mi na gwarancji. Przecież kupiłeś samochód z momentem większym niż 100 Nm! To nie taczka.
Po zamontowaniu w ASO chipa padło mi koło dwumasowe. Miałem wszystkie wpisy w książkę serwisową i zrobiono mi na gwarancji. Przecież kupiłeś samochód z momentem większym niż 100 Nm! To nie taczka.
Mój samochodzik to seria i taką zostanie do końca gwarancji. :?
Nie będę sobie robić problemów
Tak, szkoda z AC.
Będę pisał do Generalli i skargę do Rzecznika Ubezpieczonych.
Kolega prawnik pomoże, być może podeprę się opinią rzeczoznawcy PZMot - 244zł to kosztuje
Komentarz